cant install Zend Framework in XAMPP
Results 1 to 4 of 4

Thread: cant install Zend Framework in XAMPP

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2

    cant install Zend Framework in XAMPP

    Hello there..Maybe this is already the 6th time I am trying to follow different manuals on how to installing the zend framework in XAMPP but without any result..Hope you will help to sort this out in the end!!!

    I have installed XAMPP 1.7.4 on my Windows XP. I have downloaded the files for zend framework and extracted the zip file into zend folder and I have placed it inside my "htdocs" folder. I have edited the "php.ini" file typing
    include_path = ".;C:\xampp\php\PEAR\;C:\xampp\htdocs\zend\library"
    the value of the "Path" environment variable i have changed
    ;C:\xampp\php\php.exe
    ...

    But i dont know what to do after this...I mean please can you guide me to install this and also give me an example of code that i'll be able to run to see that zend has been installed correctly and i can work with it alerady...

    I mean for example when i installed XAMPP on my computer i was able to run my files test.php (which was inside "htdocs" folder) just typeing on the browser "localhost/test.php"..So i want the same here..I want a zend sample code that i can run (typing i dont know maybe localhost/zftestproject or whatever is correct) and see that the zend framework works...
    Thx in advance!!!

    Will be waiting for your response!!!

  2. #2
    Senior Member dagon's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    6,178
    if you go to the command line and type "zf" what happens?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    2
    the letters of the cmd is unreadable .But typing that and hitting enter returns the same set of symbols as typing any other letters and hitting enter.So this means that it defiantly doesnt work...Hope the answer will come in less than 5 days

  4. #4
    Senior Member dagon's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    6,178
    sounds like something is wrong with your command line, unrelated to zend framework

    Quote Originally Posted by narekm View Post
    Hope the answer will come in less than 5 days
    if you're not happy with the free help, hire some one.
    Last edited by dagon; 06-29-2011 at 05:43 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •